De tijd waarin wij leven, kenmerkt zich door nieuwe ziekten.
Ik denk aan recente virussen, w.o. corona. En de Long Covid klachten waardoor mensen niet meer kunnen werken.
Aan ziekten die met trillingen te maken hebben zoals gevoeliger worden voor trillingen van allerlei aard.
Mensen kunnen moeite hebben met harde geluiden en door de recidiverende lock downs, zijn er veel meer mensen, -vooral jongeren-, die rondlopen met mentale en emotionele klachten.
Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheidssyndroom, ADD, ADHD e.d. komen veel meer voor dan vroeger.
Het was zo gek nog niet als hier het Chinese vb zou worden nagevolgd in vroeger tijden: daar werden artsen niet betaald als mensen ziek werden. Ze werden betaald als mensen gezond bleven!
De macht van zorgverzekeraars en de farmaceutische Industrie gaan veel te veel macht krijgen.

Nu wat meer positieve zaken:
Veel meer reguliere artsen gaan zich omscholen:ze leren de basis van voedingsmiddelen, ze gaan meer holistisch kijken naar alle aspecten van de mens, ze geven minder iedereen met dezelfde klacht hetzelfde medicijn en nemen dan de tijd om naar iedereen te luisteren.
Ik zie dit als een opmerkelijk keerpunt.
Ook de overheid wordt gewezen op het belang van gezond voedsel als basis. Maar ook die Overheid staat nogal labiel in hun schoenen met hun weigering om tijdens de corona crisis, niet te wijzen op het belang van je immuunsysteem gezond houden. Zelfs ook de geneesmiddelen te boycotten die corona in bedwang hadden kunnen houden.

Gelukkig waren er artsen die weigerden mee te werken aan dit beleid. Ze hebben immers de eed van Hippocrates afgelegd?
Waarom is de homeopathie zo belangrijk? Omdat het mede een beroep doet op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Tevens richt de homeopathie zich op de unieke mens en schrijft voor op maat.Niet iedereen krijgt hetzelfde medicijn bij dezelfde klacht.

SYMPTOMEN
Symptomen worden gezien als waarschuwingssysteem: er is sprake van gevaar. Het vb van een auto vind ik duidelijk: je zit achter het stuur, je wilt wegrijden en er gaat een rood lichtje branden.
Wat doe je? Als je het lampje kapot slaat, gaat het licht uit, maar is de oorzaak dan opgelost? Of ga je kijken waardoor dat lichtje waarschuwt? Dan kun je later weer verder rijden.
Het gaat precies zo met het lichaam. Waarom krijg je juist deze ziekte?
Soms kun je, denk je, er niet bij komen, je kunt het niet te pakken krijgen, maar soms wel. En dan, als je de juiste maatregels neemt, kan dat symptoom verdwijnen, misschien eerst verminderen, maar je weet dan zeker dat je de oorzaak te pakken hebt.
Daarbij kan de klassiek homeopaat je helpen. Vooral bij het vinden van de oorzaak.
Volgende keer wil ik het hebben over : ”De homeopatische behandeling van moeder en kind. Nieuwe inzichten voor deze tijd.”
Dan ga je begrijpen dat je kind een werkelijk geschenk is, het kind raakt een klacht kwijt als moeder of vader, of beiden, ook willen kijken naar de oorzaak van gedrag bv van het kind, of door recidiverende ziekten van het kind,door ook naar zichzelf te kijken.
De homeopatische middelen kunnen dan ook prachtig ondersteunen.

Jantsje Dekker, Klassiek homeopaat,Kindertolk i.o.