Nieuws


Vergoedingen zorgverzekeringen 2018 - klik hier


ORGAANYOGA EN SYMBOLIEK VAN DE ORGANEN

 
OP ZATERDAG 12 MEI  OM 9 UUR TOT HALF 11, ZAL ER EEN LES ORGAANYOGA WORDEN AANGEBODEN IN  PRAKTIJK PARACELSUS
WESTHAVEN 54, 2801PM TE GOUDA.
 
IN DIE LES ZAL ER UITLEG WORDEN GEGEVEN OVER DE  ORGANEN EN OVER DE CHINESE VISIE OP DE ORGANEN.
 
MAAR OOK DE SYMBOLIEK VAN DE ORGANEN KOMT AAN DE ORDE.
 
DE OEFENINGEN ZIJN LICHT EN GEMAKKELIJK TE DOEN.
 
DAAROM KUNNEN OOK SENIOREN DEEL NEMEN AAN DE OEFENINGEN , WANT DE OEFENINGEN KUNNEN OOK ZITTEND WORDEN GEDAAN.
 
JE LEERT ECHT LUISTEREN NAAR JE LICHAAM EN ZO KUN JE PREVENTIEF TE WERK GAAN.
 
KOSTEN: 20 EURO,CONTANT TE VOLDOEN.
 
MEENEMEN: LOSSE KLEDING EN EEN HANDDOEK EN WARME SOKKEN:WE EINDIGEN NL. MET EEN VISUALISATIE LIGGEND.
 
MELD JE WEL EVEN AAN UITERLIJK EEN DAG VAN TEVOREN:TEL:0182-584053. SPREEKT U DE BOODSCHAP IN: DAN KAN IK U TERUGBELLEN.
 
PER MAIL:JCKLOOSTERMAN-DEKKER@ZONNET.NL
 
VIA DE SITE: WWW.PARACELSUSGOUDA.NL
 
JANTSJE DEKKER,YOGA EN MINDFULNESS DOCENTEDARMKLACHTEN
Een eenvoudige term voor veelomvattende klachten.
Je niet lekker in je vel voelen is nog het minste .Maar vaker komt pijn voor, vermoeidheid,lusteloosheid, een kort lontje, oprispingen, misselijk,diarree of verstopping,voedselintolerantie, opgezette buik, allergie,huiduitslag enz.Maar ook emotioneel is alles geen koek en ei: veel huilen, onbestemde angsten, verdrietig tot depressief toe.

Herken jij jezelf hierin?
In ieder geval wil je zo gauw mogelijk van deze klachten af. Je gaat eerst naar je huisarts, maar die kan niets vinden. Zolang er geen sprake is van bloedverlies zal een huisarts je niet  op een ontlastingsonderzoek zetten en vaak wordt er gezegd:” Je moet er maar mee leven” of: “Neem maar een Paracetamolletje”, maar die zijn niet ongevaarlijk wat betreft  bijwerkingen.
Vaak komen dan pas mensen bij mij en ga ik eerst een anamnese of interview doen,waarbij er aandacht is voor de familie ziekten: is er sprake van dezelfde klachten bij ouders/grootouders?
Daarna gaan we samen kijken naar welke therapie het beste bij je past: er zijn een flink aantal mogelijkheden.
Ik ga dan eerst even naar de darmen kijken middels de irismicroscoop of neem  middels een vingerprikje een druppeltje bloed af en kan dan dit onder de microscoop beoordelen. Jij ziet dan op de monitor je eigen bloedcellen en ik ga jou dan vertellen wat mijn analyse is. Dit vergt meer tijd, want de Levend Bloed Analyse omvat een droogbloed monster en een levend bloedmonster,die beide geanalyseerd worden. Je kunt zo gisten en parasieten op het spoor komen naast andere vervelende zaken.

Wil je hier meer over weten?
Bel me even, dan maken we een afspraak.
Tel:0182-58405.


Beste lezers,

Hierbij mijn derde Blog.Veel leesplezier toegewenst en een mooie dag.
 
INHOUD:
- BESPIEGELING
- GEZONDHEID ANDERS BEKEKEN. DE LEZINGEN IN PARACELSUS: VOORTGANG
- KANKER ACTUEEL
- BOEKBESPREKING
- NIEUWS
 
VOOR IK BEGIN MET DE LEZINGEN SERIE EVEN EEN KLEINE BESPIEGELING.....

IK STA VOOR DE SPIEGEL EN IK ZIE..

Tsja, ik sta wel voor de spiegel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet lang sta: ik popel om aan een nieuwe dag te beginnen, een heerlijk ontbijt te nuttigen, de katten te voederen en mijn persoonlijke ontwikkeling te beginnen voor ik aan het werk ga.
Ik begin met mediteren en dit mediteren doet mij goed: ik krijg soms goede ideeen, ook vaak het goede geneesmiddel dat ik mag aanbieden aan iemand die het moeilijk heeft op dit moment. Soms zijn er veel gedachten als ik begin: net een stel puppies aan een riem die allemaal een andere kant op willen. Het vergt kunst en vliegwerk om ze op 1 lijn te krijgen en te houden.
Mediteren is een prachtig middel om een probleem opgelost of uitgelegd te krijgen.
Mediteren is niet in een zalige snoezelkamer bivakkeren, het is soms een worsteling om rust te kunnen verwelkomen en dat gebeurt soms aan het einde van de mediteertijd.
Maar die rust komt mijn werken met patienten ten goede.
Ik sta dus niet lang voor de spiegel, maar het universum beschikt anders: vaak zijn de mensen die mijn hulp inroepen, de spiegel waarin ik gedwongen word te kijken. En geen 30 seconden, maar anderhalf uur lang. En door het mediteren juist op die spiegelende mensen, word ik een veel betere therapeut. En komen juist die mensen op je pad, die jouw leermeesters zijn. Ik las ergens: ”De beste leermeester is die, met wie je samenwoont. ”Ik heb begrepen dat SOMS scheiden betekent: vluchten, niet je huwelijk willen verbeteren, maar weglopen. Ik spreek nu natuurlijk  van gevallen die mij ter ore en onder ogen zijn gekomen en generaliserend gesproken. En wat doe je als therapeut: loop je weg van die spiegels of blijf je moedig kijken naar jezelf? En ga je met jezelf in conclaaf?

GEZONDHEID ANDERS BEKEKEN. DE  LEZINGENSERIE

December is de maand van de feestdagen en de aandacht is dan meer gericht op andere zaken  dan op lezingen. Dus heb ik besloten geen lezingen te organiseren in December. Maar in Januari 2015 hebben we een heel bijzondere lezing over Vingerreflexologie. Je denkt dan direct aan voetreflexologie en aanverwandte zaken. Op dit moment doe ik twee Opleidingen: Vingerreflexologie en Coaching voor Hoog Sensitieve Personen. Ook volg ik de Bijscholing: Yoga en kanker.
Omdat ik alles eerst zelf wil testen heb ik een paar behandelingen vingerreflexologie genoten. Op mij heeft het een enorme indruk gemaakt ten goede en wist ik dat deze Opleiding mijn Praktijk voor Homeopathie ten goede zou komen. Vingerreflexologie kan ingezet worden bij chronische ziekten, bv allergie, maar het helpt eveneens bij Traumaverwerking. Een voorbeeld: wanneer een goedgekozen homeopatisch middel niet goed werkt, kunnen er heel wat oorzaken zijn waarom het toch te weinig doet. Het kan een psychologische oorzaak hebben, zonder dat de hulpvrager dit weet. Met Vingerreflexologie kun je die blokkade wegnemen. Het heeft dus weinig te maken met voetreflexologie, zoals vaak wordt verondersteld. Het leuke is dat er belangstelling is voor dit prachtige hulpmiddel vanuit andere Opleidingsinstituten. In 2015 zullen we daar meer overhoren van Ruud Overstegen, die deze methode heeft ontwikkeld. De lezing wordt verzorgd door Annemieke Cornelissen,haar site moet u eens bezoeken,de moeite waard.
Ook de site van Ruud is informatief om eens te bekijken.

BOEKBESPREKING

Handboek kanker door Henk Fransen
Aanvullende titel: "Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren”
Op de site van Henk Fransen staat ook een filmpje,waarop hij uitlegt wat hij beoogt met dit boek. Je vindt antwoorden op vragen zoals:
- Waar zijn de deskundigen het overeens bij kanker?
- Wat zijn de meest bewezen alternatieve middelen?
- Hoe kun je reguliere en alternatieve behandelingen combineren?
- Hoe verklein je de kans op terugkeer van de ziekte
- Hoe vind je een arts/oncoloog die openstaat voor wat jij wilt?
- Wanneer doe je een second opinion en wanneer niet?
 
Henk is arts en heeft ruim 25 jaar ervaring in de behandeling van mensen met kanker en heeft veel onderzoek verricht naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen en vat zijn bevindingen samen in dit handboek.
Waarom zou je dit boek ook aanschaffen?
Ongeveer 70 procent van de Nederlanders gaat bij kanker op zoek naar alternatieven maar durft of kan daar niet over spreken met de oncoloog. Daardoor blijven ze met veel vragen zitten.
Je krijgt dus een overzicht van je  mogelijkheden. Dat geeft een goed gevoel. Van harte aanbevolen.

Misschien is het ook van belang dat je weet dat Henk een Zorgcentrum opzet in Apeldoorn voor Kankerpatienten. Dit Centrum wil een Behandelcentrum zijn voor reguliere en alternatieve behandelingen. In zijn Handboek lees je er meer over. Ga naar zijn site en deel dit initiatief. (www.henk fransen.nl)  Het is zo’n prachtig idee, dat gerealiseerd gaat worden in 2015. Tevens zal Henk in 2015 ook in mijn Praktijk een lezing verzorgen voor kankerpatienten.

 

 
  Praktijk Paracelsus - Westhaven 54 - 2801 PM Gouda - Tel.: 0182-584053 - contact